top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΔεσπω Κυρμιτση

Μεταπτυχιακά διπλώματα στις Ευρωπαϊκές Σπουδές / Διεθνείς Σχέσεις

Ορισμένες κατευθύνσεις:

Ένα τέτοιο πρόγραμμα χρησιμοποιεί μια διεπιστημονική προσέγγιση, συνδυάζοντας πολιτικές επιστήμες, ιστορία, διεθνείς σχέσεις, οικονομικά και πολιτιστικές σπουδές. Εστιάζει στα υποκείμενα ζητήματα της εξουσίας και της επιρροής, της διακυβέρνησης και του πολιτισμού.


Ένα πρόγραμμα όπως αυτό χρησιμοποιεί μια διεπιστημονική προσέγγιση, συνδυάζοντας την πολιτική επιστήμη, την ιστορία, τις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική οικονομία. Εστιάζει στα υποκείμενα ζητήματα ισχύος και επιρροής, διακυβέρνησης και πολιτισμού και στον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ προσπαθεί να αναπτυχθεί ως διεθνής παράγοντας.


Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μια διεπιστημονική προσέγγιση, συνδυάζοντας πολιτικές επιστήμες, ιστορία, διεθνείς σχέσεις, κοινωνιολογία και μελέτες παγκοσμιοποίησης. Η εστίαση είναι στον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη επηρεάζεται από έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.


Ταυτότητα και ενοποίηση

Θα μελετήσετε τις σύγχρονες προκλήσεις στην Ευρώπη και την ΕΕ από την οπτική της ιστορίας, των τεχνών και του πολιτισμού, των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής. Ανοιχτό για αίτηση σε φοιτητές με πτυχίο στον τομέα της Ιστορίας, των Λογοτεχνικών Σπουδών, των Σύγχρονων Ευρωπαϊκών Γλωσσών ή οποιασδήποτε άλλης μελέτης που σας έχει εκπαιδεύσει στην ιστορία ή την ανάλυση των τεχνών και του πολιτισμού. Πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με μεθόδους και προσεγγίσεις ανθρωπιστικών επιστημών για τη μελέτη της ευρωπαϊκής ιστορίας και πολιτισμού.


Ευρωπαϊκή πολιτική

Ένας μοναδικός συνδυασμός προσεγγίσεων ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών για την κατανόηση και την ανάλυση των τρόπων με τους οποίους διοικείται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς η πολιτική της ΕΕ αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ευρώπη. Ανοιχτό για αίτηση σε φοιτητές με πτυχίο στις ανθρωπιστικές ή κοινωνικές επιστήμες στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης ή/και των σπουδών Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Είναι ένα απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών - πρέπει να έχετε επίγνωση των βασικών θεωρητικών αντιλήψεων σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τις διεθνείς σχέσεις ή κρίσιμες μελέτες πολιτικής, να είστε σε θέση να διεξάγετε έρευνα ανεξάρτητα και να γνωρίζετε πώς να διατυπώσετε συνεπή και λειτουργικά ερωτήματα έρευνας, να αναλύετε την πολιτική, να εφαρμόζετε τη θεωρία και να γράψετε μια διατριβή, εξοικειωμένη με την ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ως επίσης να είστε έτοιμοι να βυθιστείτε σε ένα ζωντανό ερευνητικό περιβάλλον σχετικά με τις Ευρωπαϊκές Σπουδές και να είστε πρόθυμοι να ασχοληθείτε με την πολιτική έρευνα.


Μελέτες στην Ανατολική Ευρώπη

Εδώ αναπτύσσεται μια ενδελεχή κατανόηση της ιστορίας των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και μια εικόνα για τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή. Ανοιχτό για αίτηση σε φοιτητές με πτυχίο στις ανθρωπιστικές ή κοινωνικές επιστήμες στον τομέα της ιστορίας, των σλαβικών γλωσσών, των κοινωνικών ή πολιτικών επιστημών. Αναμένεται να έχετε τις ακόλουθες γνώσεις, διορατικότητα και δεξιότητες: ισχυρή γνώση για την Ανατολική Ευρώπη μέσω σπουδών, ταξιδιών, γλώσσας ή ανάγνωσης, να ενδιαφέρεστε για την ιστορία της περιοχής και το σύγχρονο πολιτικό της τοπίο, αλλά και για τους πολιτισμούς της, να θέλετε να μελετήσετε την Ανατολική Ευρώπη από την προοπτική Ευρωπαϊκών Σπουδών που να δίνει έμφαση στη συνδεσιμότητα, τις αμοιβαίες επιρροές και τις αλληλεξαρτήσεις, να έχετε μια σταθερή βάση στη μεθοδολογία και τις θεωρίες από το πτυχίο σας στις ανθρωπιστικές ή κοινωνικές επιστήμες, που να σας επιτρέπει να προσδιορίζετε συναρπαστικά ερευνητικά ερωτήματα και να διεξάγετε έρευνα ανεξάρτητα. Οι γνώση στις γλώσσες της Ανατολικής Ευρώπης αποτελούν πλεονέκτημα, αλλά όχι προαπαιτούμενο.


Ευρωκουλτούρα

Ιδανικό για φοιτητές που κατανοούν ότι το μέλλον της Ευρώπης θα διαμορφωθεί όχι μόνο από την οικονομία και την πολιτική, αλλά και από αγώνες για ταυτότητες, αξίες και κληρονομιά. Σας προετοιμάζει να κάνετε τη διαφορά σε επαγγέλματα όπως η διπλωματία, οι διεθνείς επιχειρήσεις, η έρευνα, η δημοσιογραφία, η πολιτιστική διαχείριση και η ευρωπαϊκή διοίκηση. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει ακαδημαϊκό πτυχίο είτε στις Τέχνες, στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες ή στις Κοινωνικές Επιστήμες είτε σε σχετικό κλάδο της Ευρωκουλτούρας, π.χ.: Ευρωπαϊκές Σπουδές, Ιστορία, Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτιστικές Σπουδές, Λογοτεχνία, Κοινωνιολογία, Πολιτικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία, Φιλοσοφία, Επικοινωνία και Σπουδές ΜΜΕ, Διεθνές/ Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Θεολογία.


Η ευρωπαϊκή πολιτική σε μια παγκόσμια προοπτική

Κριτήρια εισόδου: Πτυχίο στις Κοινωνικές Επιστήμες (συμπεριλαμβανομένων - αλλά δεν περιορίζονται σε - Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες, Αναπτυξιακές Σπουδές, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Κοινωνική Γεωγραφία) ή Πτυχίο με διεθνή προσανατολισμό, όπως Διεθνείς Σχέσεις, Περιφερειακές Σπουδές, Ευρωπαϊκό/Διεθνές Δίκαιο ή (Σύγχρονη) Ιστορία.


Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και παγκόσμιες σπουδές

Παρέχει μια γενική και εκτενή άποψη των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών ζητημάτων της σημερινής εποχής. Βοηθά στην απόκτηση εμπεριστατωμένης ακαδημαϊκής τεχνογνωσίας στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, καθώς και σε μια πρώτη εικόνα για το έργο ως Υπεύθυνος Πολιτικής σε ευρωπαϊκό ίδρυμα ή διεθνή οργανισμό.


Μεσογειακές Σπουδές

Πρόκειται για ένα διεθνές, διεπιστημονικό πρόγραμμα που στοχεύει να εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά ευρωμεσογειακών υπευθύνων στη λήψη αποφάσεων.


Ευρωπαϊκές σπουδές στις σχέσεις με τους επενδυτές και τη χρηματοοικονομική επικοινωνία

Στόχος είναι η εκπαίδευση ειδικών που δραστηριοποιούνται τόσο στον τραπεζικό τομέα όσο και στις κεφαλαιαγορές. Οι πτυχιούχοι φοιτητές θα είναι σε θέση να γεφυρώσουν τα κενά πληροφοριών και γνώσεων μεταξύ των οικονομικών εμπειρογνωμόνων και των επενδυτών και των επιχειρηματιών. Επιπλέον, τέτοιοι ειδικοί θα κληθούν να διαχειριστούν στρατηγικά έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών προκειμένου να προτείνουν ορθές επενδυτικές αποφάσεις. Οι ιδανικοί υποψήφιοι πρέπει να έχουν ακαδημαϊκό υπόβαθρο στα οικονομικά/χρηματοοικονομικά, τις ξένες γλώσσες, τη νομική ή την επικοινωνία.


Δέσπω Κυρμίτση, BSc, MA

Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός


Ευρωπαϊκές Σπουδές / Διεθνείς Σχέσεις



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΤΣΕΧΙΑ

bottom of page